Chiharu Shiota

House
19 septembre > 30 octobre 2013
Bruxelles


Sélection d'œuvres
Communiqué de presse -
Persbericht -
VidéoGalerie Daniel Templon, zevenenveertig jaar geleden opgericht in Parijs, opent in september 2013 een nieuwe ruimte in Brussel.

De galerie, met een totale oppervlakte van 220 vierkante meter, bevindt zich in de Veydtstraat in Sint-Gillis. Ze zal haar programmering in de eerste plaats wijden aan kunstenaars die al door de Parijse galerie worden vertegenwoordigd.

De jonge Japanse kunstenares Chiharu Shiota (°1972, woont en werkt in Berlijn) huldigt de Brusselse galerie in september in met een in-situ-installatie. Deze presentatie wordt gevolgd door een tentoonstelling van de hedendaagse Britse sculptuurgrootmeester Sir Anthony Caro (°1924, woont en werkt in Londen).

Met meer dan 400 tentoonstellingen heeft Galerie Daniel Templon een internationale reputatie opgebouwd en vandaag is ze een van de belangrijkste spelers in de hedendaagse kunstscene. Veel kunstenaars die nu al tot de annalen van de kunstgeschiedenis behoren, stelden tentoon in de ruimte in rue Beaubourg. Als bekendste kunnen we de Fransen Arman, Daniel Buren, Christian Boltanski, César, Raymond Hains en Claude Viallat vermelden, net als de grote namen uit de Amerikaanse scene zoals Jean-Michel Basquiat, Eric Fischl, Dan Flavin, Keith Haring, Donald Judd, Ellsworth Kelly, Willem de Kooning, Joseph Kosuth, Roy Lichtenstein, Robert Rauschenberg, Julian Schnabel, Richard Serra, Frank Stella en Andy Warhol, en de Britten Jake en Dinos Chapman, de Duitsers Georg Baselitz en Jörg Immendorff of de fotografen Helmut Newton, Robert Mapplethorpe en Gregory Crewdson.

Op dit moment vertegenwoordigt de galerie meer dan twintig internationale kunstenaars. Ze moedigt  de dialoog aan tussen historische en gevestigde kunstenaars als Jim Dine, Jan Fabre, Gérard Garouste, Juliao Sarmento, Joel Shapiro, Tunga en jongere kunstenaars als Philippe Cognée, Ivan Navarro, Jonathan Meese of Kehinde Wiley. Met Yue Minjun, Mao Yan, He An (China) en Atul Dodiya, Jitish Kallat, Sudarshan Shetty (India) opent ze zich ook naar de nieuwe Chinese en Indiase kunstscene.

Enter our Viewing Room @ viewingroom.templon.com
Mail
Facebook