Michaël Borremans
Peter Buggenhout
Berlinde De Bruyckere
Thierry De Cordier
Wim Delvoye
Jan Fabre
Hans Op De Beeck
Luc Tuymans
Jan Van Imschoot

Belgique
5 novembre - 23 décembre 2015
Paris - Beaubourg


Sélection d'œuvres
Communiqué de presse -
Persbericht -Galerie Templon in Parijs presenteert België, een gezamenlijke tentoonstelling van negen essentiële kunstenaars uit de hedendaagse Belgische scene: Michaël Borremans, Peter Buggenhout, Berlinde de Bruyckere, Thierry de Cordier, Wim Delvoye, Jan Fabre, Hans Op de Beeck, Luc Tuymans en Jan van Imschoot. De tentoonstelling zag het licht op initiatief van Daniel Templon, die hulde wou brengen aan België via een selectie kunstenaars waar hij een bijzondere voorliefde voor heeft. Ze werd gerealiseerd in samenwerking met Philippe Van Cauteren, directeur van het SMAK in Gent. Meer dan twintig werken uit musea, particuliere collecties en kunstenaarsateliers vormen een subjectief panorama van de hedendaagse Belgische kunst uit de jaren 1990-2010, met tekeningen, schilderijen en sculpturen.

De keuze van de werken is persoonlijk en spontaan. Ze zorgt voor onverwachte ontmoetingen: de grillig gotische objecten van Wim Delvoye staan er zij aan zij met melancholische zeeën, geschilderd door filosoof en dichter Thierry de Cordier; de expressionistische fantasieën van Jan Van Imschoot (die zeer zelden tentoongesteld wordt) met de experimenten van duizendpoot Jan Fabre, al vijftien jaar lang vertegenwoordigd door de galerie. De expo roept de vreemde poëzie op van Hans Op de Beecks nachtelijke landschappen, toont stillevens van Michaël Borremans en verstarde personages van Luc Tuymans – maar ook het geweld van het vlees en het bloed, echt in de assemblages van Peter Buggenhout, gesimuleerd in de sculpturen van Berlinde De Bruyckere.

De catalogus België werd uitgegeven ter gelegenheid van de tentoonstelling: Philippe Van Cauteren schreef het voorwoord,  Bernard Marcelis een kort essay.

Enter our Viewing Room @ viewingroom.templon.com
Mail
Facebook